De btw-aangifte, een noodzakelijk kwaad. Een activiteit waar de meeste een hekel aan hebben. “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”

Met deze 5 tips vlieg jij door de Btw-aangifte heen en kan je je snel weer focussen op waar je wel blij van wordt:

Werk wekelijks je boekhouding bij.

Plan een vast moment in de week (bijvoorbeeld maandag ochtend), en boek je bonnetjes in. Hoe langer je wacht, hoe meer je ertegenop gaat zien.

Automatiseer je administratie

Wanneer je gebruik maakt van slimme software, hoef je alleen nog maar de inkoopbonnetjes te uploaden en verkoopfacturen te versturen. Verwerk gelijk de bankafschriften en binnen een ochtendje ben jij weer helemaal bij.

Reserveer je te betalen btw

Wanneer jouw klant een factuur betaald, zet dan de btw gelijk apart op een spaarrekening. Dit bedrag is immers niet van jou, maar van de Belastingdienst. Door deze apart te zetten, geef je het ook niet per ongeluk uit. Dit scheelt weer stress wanneer je BTW moet betalen.
Tip: bij Knab kan je BTW sparen aanzetten, hierdoor wordt deze actie automatisch voor je uitgevoerd.

Bekijk of je de kleine ondernemersregeling wilt toepassen.

Als je gebruik maakt van de KOR hoef je geen aangifte btw meer te doen en geen btw te betalen! Dit kan voor jou interessant zijn. Het nadeel is wel dat wanneer je zakelijke kosten maakt je deze btw hierop ook niet mag aftrekken. Daarnaast mag je maximaal €20.000 omzet draaien.

Factureer op het juiste moment.

Wees slim met het moment van factureren. Als je in de laatste dagen van het kwartaal nog facturen moet versturen kan je deze soms beter in je nieuwe kwartaal meenemen. Dan zit je niet met een groot tijdsverschil tussen de te betalen btw en het te ontvangen bedrag van je klant.

Hulp nodig bij het inrichten van je administratie?

Plan dan een vrijblijvende kennismakingsgesprek in, dan kijken we samen hoe jouw administratie nog makkelijker ingericht kan worden.