Diensten

Financiële sparringpartner

Niet is zo vervelend als voor verrassingen komen te staan. Je denkt lekker op vakantie te kunnen gaan, een nieuw interieur aan te kunnen schaffen voor je kantoorruimte en naar al je klanten een prachtig relatiegeschenk te kunnen sturen. Maar dan komt die blauwe envelop.

“Daar had ik geen rekening mee gehouden…” Zeg je tegen jezelf terwijl je in gedachten al dat nieuwe interieur op marktplaats aan het zetten bent. Finance Enzo is hier niet alleen om zulke situaties op te lossen, maar ook om ze te voorkomen. Zo kun jij je bezig houden met waar jij goed in bent en hoef je niet bij iedere uitgave te twijfelen of het wel kan.

  • Financiële planning
  • (Een erg gezellige) financiële sparringpartner en vraagbaak
  • Snelle oplossingen voor als het anders loopt dan verwacht

Boekhouding

Iedere ondernemer moet een boekhouding hebben. Maar, weinig zelfstandigen kijken ernaar uit om de boekhouding in hun spaarzame vrije tijd bij te houden. Toch is uitstel geen optie. Het is vragen om problemen.

Het voordeel van een bijgewerkte administratie? Inzicht in de cijfers. Daarmee weet je precies hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat.

Een kloppende administratie is behalve praktisch ook een wettelijke verplichting. Ze vormt namelijk de basis voor uw belastingaangiften (btw en inkomstenbelasting).

Tip: Hou je administratie regelmatig bij of besteed dit uit. Ik neem deze zorg graag uit handen.

  • Voldoe aan wettelijke verplichtingen
  • Inzichtelijk

Periode afsluiting en belastingaangiften

Om goed te kunnen monitoren hoe je bedrijf er voor staat, is het verstandig om periodiek (maandelijks, per kwartaal en/of jaarlijks) een zogeheten “periode afsluiting” te doen. Meestal valt dit samen met de BTW-aangifte. Finance en Zo kan met zowel de periode afsluiting als de BTW-aangifte helpen.

Niet alleen een goed ingevulde belastingaangifte kan het verschil maken, maar door de juiste inzichten in de cijfers kan je ook beslissingen maken over (toekomstige) investeringen.

Ik kan de volgende aangiften verzorgen:

  • Aangifte omzetbelasting (btw)
  • Aangifte loonheffingen
  • Aangifte inkomstenbelasting

Interim werkzaamheden

Soms komt het voor dat een functie om een bepaalde reden tijdelijk ingevuld moet worden. Hierbij kan gedacht worden aan zwangerschapsverlof, ziekteverlof of omdat er een specifiek project gestart wordt. Het gaat dan vaak om een bepaalde periode voor een aantal uren per week of maand.

Voor interim werkzaamheden op het gebied van boekhouding, jaarrekeningen en fiscale aangiften kun je mij inschakelen.

  • Boekhouding
  • Tijdelijke ondersteuning